(14)

Fridfulla Overhalla blev en brutal mordplats

audiobook & e-book


MÄndagsmorgonen den 30 april 2007 förvandlades Overhalla kommun frÄn att vara idyllisk och fridfull till att bli centrum för ett av Norges mest avskyvÀrda mordfall.

Vi hade samlats pÄ Overhalla lensmannskontor för att gÄ igenom helgens hÀndelser och för att planera veckans göromÄl. Arbetet efter en helg bestÄr ofta av att pÄbörja utredningar av Àrenden som benÀmns som vardagskriminalitet. Vi satsar ocksÄ pÄ att genomföra samtal med parter som har varit involverade i smÄ hÀndelser som inte leder till utredning. Just denna dag befann sig lensman, en kontorsanstÀlld samt polis Torgeir Bakkland och jag pÄ kontoret.

SÄ började en annars vanlig mÄndag pÄ Overhalla lensmannskontor som efterlÀmnade Àrr i sjÀlen för flera anstÀllda inom polisen.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.