(9)

Full fart, Sandra!

E-book


Sysslar man med hÀstar sÄ fÄr man vara beredd pÄ att vad som helst kan intrÀffa. Det gör det i vÄr familj!

Den hĂ€r sommaren hade vi en hĂ€st i Svenskt Derby – den finaste löpning som finns, och den blev fruktansvĂ€rt spĂ€nnande. Det var ju sĂ„ mĂ„nga andra som ocksĂ„ ville vinna och det finns mĂ„nga knep de kan försöka – inte alla helt hederliga


HÀr Àr ett urval recensioner, lÀs fler pÄ författarens hemsida: www.heddibockman.com

Ann-Christin Hellberg-SĂ„gfors i Hufvudstadsbladet, Finland 5 januari 2000:

Böckerna ger definitivt mer Ă€n vad pĂ€rmarna lovar. PĂ„ utanskriften gĂ„r att lĂ€sa ”hĂ€stbok” och visst utgör hĂ€starna stommen, men Böckman missar inte tillfĂ€llet att dessutom servera kulturhistoria, lĂ€kekonst och genuin spĂ€nning. Hon varvar vardagen med drömmar och ett accepterande allvar inför livets oförklarligheter. Mormoderns rĂ„d till Sandra som jĂ€mför sig med vackrare eller duktigare kamrater fĂ„r avsluta: ”Man ska trivas med sig sjĂ€lv. Är man inte nöjd med sig sjĂ€lv, sĂ„ duger inget annat heller.”

Birgitta Lindstam, BJT:

14-Äriga Sandras dröm Àr att bli jockey. Hon kommer en bitr pÄ vÀg nÀr hon fÄr hjÀlpa till med förberedande trÀning i ett stort galoppstall. Hennes familj har en hÀstgÄrd i SkÄne och en av familjens hÀstar stÀller upp i Derbyt. Man fÄr en bra bild av tÀvlingsförberedelserna och sjÀlva tÀvlingen. En spÀnnande bihandling Àr rÀddandet av en vanskött hÀst. Det Àr en vÀlskriven hÀstbok med bra person- och miljöskildring. Sakkunnigt beskrivs hur favorithÀsten Vldros, som rÄkat ut för en olyckshÀndelse, omplÄstras. Detta Àr femte boken om Sandra. Författaren, som Àr professionell galopptrÀnare och hÀstuppfödare, skriver informativt och initierat.