(0)

Fuska i sin existens

E-book


Absurda situationer, ett liv i limbo och drömmar om nÄgot bÀttre. Fuska i sin existens tar oss med pÄ en sÀllsynt resa i sjuttiotalets Stockholm. Vi fÄr följa den 31-Ärige Set Dompff, som efter att ha vaknat upp ur en mardröm om sin egen begravning plötsligt kÀnner oro över vÀrdelösheten i sitt liv. I en vardag kantad av arbetslöshet och alkoholism vÀntar han stÀndigt pÄ en ödesvÀndning. Han lovar sig sjÀlv att pÄbörja sitt bokprojekt vilken dag som helst, men i stÀllet rÀnner han runt pÄ stan med andra likasinnade.

Bernt Carlsons roman Àr fylld med mörk humor och absurda situationer, men bjuder ocksÄ pÄ en bottenlös sorg över att inte riktigt passa in. Det Àr en berÀttelse om en man som lÀngtar efter nÄgot mer, men som inte riktigt vet hur han ska nÄ dit.

Bernt Carlson (1944–2019) var en svensk författare verksam frĂ„n slutet av sextiotalet till nittiotalet. Han har beskrivits som en skicklig skildrare av den svenska vardagen och utforskade teman sĂ„som alienation och desperation. Carlsons texter prĂ€glas av mörk humor och skarpa detaljer, nĂ„got som fortfarande uppskattas av lĂ€sare runtom i Sverige Ă€ven efter hans bortgĂ„ng 2019.