(1)

Fyrvaktarens son och draken

E-book


Vinden Àr din bÀsta vÀn pÄ Hanö. Det Àr den som hÄller den mytomspunna ön i balans. Det Àr nÀr den saknas som du behöver ta skydd. Om du inte dras till Àventyret

Om detta visste Carl Lindenius vÀldigt lite den blÄsiga sensommardagen 1810 nÀr han steg i land i Hanö hamn. Som son till den nya fyrvaktaren skulle ön bli hans hem. En plats full av möjligheter att studera fÄglar, lÀsa böcker och njuta av att ha havet pÄ alla sidor omkring sig. I jÀmförelse med Stockholm var det hÀr paradiset för nÄgon som Carl.

I samma hamn som Carl stiger i land, ligger halva brittiska flottan förankrad. Trots att de pÄ papperet Àr i krig med Sverige Àr de dÀr för att upprÀtta en handelsstation. Fast det som skulle vara ett enkelt rutinuppdrag har snabbt förbytts till nÄgot helt annat. Skepp har om nÀtterna sÀnkts under mystiska omstÀndigheter.

Den unga befÀlhavaren John Ross söker febrilt efter logiska förklaringar, men ryktena tar snabbt fart kring att nÄgot mystiskt vÀckts till liv av britternas nÀrvaro.

Under den vindstilla natt som den nybyggda fyren tas i drift hörs ett enormt bröl i nÀrheten av fyren. NÄgon eller nÄgonting har vÀldigt ont. BÄde Carl och den brittiska flottan ger sig ut för att leta, men med helt olika avsikter. Carl hinner först, men han kan inte tro det han möter. Han stÄr öga mot öga med en skadad drake. Det Àr starten pÄ ett Àventyr som Hanö aldrig kommer att glömma.

En berÀttelse om vÀnskap, kÀrlek och om att vÄga vara öppen för nya perspektiv i livet. En historia för alla de som Àlskar att tro pÄ att det finns nÄgot mer Àn bara det vi kan se!