(0)

Hjemløs

E-book


"’Er nu de fjerne tinder og tage, som dukker op ude i horisonten, en by som de mange andre, jeg afsøgte på min vej; eller skulle de være verdensstaden, den store, den eneste, den jeg længes imod og dog frygter – Paris! – Paris!!!’"

En ung dreng slentrer udmattet hen ad landevejen mod sit eneste mål: Paris. Med sig har han en abe i en kæde, der indimellem hiver i ham, så han ikke skal falde om af træthed. Bag ham kører en hestevogn, hvor de få ting, han ejer i verden. Hvad der venter ham i Paris, ved han endnu ikke, og dog er han sikker på, at det er der, han hører til. Men vil han stadig føle sig hjemløs i Paris? Og hvordan skal han overleve alene i den store by?

"Hjemløs" er en spændende fortælling, der udkom første gang i 1905.

Adolf Langsted (1864-1919) var en dansk forfatter og skolebestyrer, der hovedsageligt skrev romaner, digte og dramaer. Efter en studentereksamen og filosofistudiet i København var Adolf Langsted redaktør af Wisbechs Almanak fra 1885 og skoleinspektør ved Mariboes Latin- og Realskole. Adolf Langsteds digte og romaner er prægede af hans interesse for religiøse vers og bibelske tragedier.