(0)

Hos glasmaneterne

audiobook


Hos Glasmaneterne er den første bog i serien. Bogen udspiller sig i Oslo efter en rÌkke tsunamier udløst af olieboringer i Nordsøen. Katastrofen omtales som "Oversvømmelsen". Glasmaneter (vandmÌnd) har udviklet lunger og füet evnen til at bevÌge sig gennem luften. De flytter ind i det forladte menneskesamfund og grundlÌgger en ny civilisation. Brandmaneterne (brandmÌndene) sÌtter sig imidlertid snart pü den politiske magt. Man vil skabe "det benløse samfund". Ben bliver forbudt.

Vi følger nogle af de fü overlevende mennesker i overgangen fra det ene samfund til det nÌste. De mü hver isÌr finde en müde at tilpasse sig. Med tiden vokser der ogsü en ny bevidsthed frem hos glasmaneterne, der føler sig mere og mere undertrykt af "de røde". En alliance pü tvÌrs af arter opstür, mytteriets frø bliver süet, og en yderst usÌdvanlig kamp for frihed tager form.

Jon Eirik Lundberg er cand.mag. i filosofi og bosat i Oslo. Til daglig er han leder af LÌsø Kunsthal. Han har tidligere udgivet en rÌkke digtsamlinger. Denne bog er hans første science fiction-roman. Bogen er oversat af Marie Ladefoged.


Narrator: Johan Berg
Duration: