Uddannelse er en vigtig nøgle til en god og sikker beskæftigelse på vore dages arbejdsmarked. Men på trods af et uddannelsessystem med gratis adgang og med gode økonomiske støttemuligheder under uddannelsen er det kun forholdsvis få ikke-vestlige indvandrere, der fuldfører en kompetencegivende uddannelse. Det vil hæmme fremtidens integration på arbejdsmarkedet og i samfundet.
I Indvandrerne og det danske uddannelsessystem analyserer en gruppe førende forskere, hvilke barrierer der forhindrer de unge i at drage nytte af de eksisterende uddannelsesmuligheder: Er det f.eks. manglende udbytte af deres tid i folkeskolen, diskrimination i uddannelsessystemet, manglende interesse og støtte fra deres forældres side eller de unges egne holdninger til uddannelse, der sætter grænser? Og kan det i det hele taget betale sig økonomisk for de unge indvandrere at tage en uddannelse?
Inden forskerne fremlægger deres analyser, giver bogen et overblik over den faktiske uddannelsessituation for gruppen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i Danmark.