(0)

Iranske eventyr og historier

E-book


"ForÌldrene elskede deres søn overmüde meget. Ikke et øjeblik kunne hans moder vÌre vÌk fra ham. Var hun ude, havde hun sin lille dreng med sig i vuggen og satte sig gang pü gang hos ham og betragtede ham med en moders kÌrlighed og smilede ømt til ham. Nür bonden kom fra marken, gik han ogsü altid først hen til sin søn, tog ham i sine arme og legede kÌrligt med ham."

Safars barndom er eventyrlig og tryg, lige indtil hans mor dør. Hun für hans far til at love, at han altid vil tage sig godt af Safar, men da han gifter sig igen, viser det sig, at hans nye kone ikke kan lide Safar. Safars stedmoder gør livet meget svÌrt for ham, og Safar ved ikke, hvad han skal stille op. Sü en dag møder han en hjort, som tager sig af ham og lader ham die ved sig, nür stedmoderen nÌgter ham mad. Kan hjorten ogsü hjÌlpe Safar, nür hans stedmoder sÌtter sig for at skille dem ad?

"Iranske eventyr og historier" bestür af en rÌkke fortÌllinger fra det gamle Iran. Selvom de foregür i et land langt borte og i en for lÌngst svunden tid, er de stadig spÌndende for lÌsere i alle aldre den dag i dag. Samlingen udkom første gang i 1984.

Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 ür var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang rÌkke bøger til büde lÌgmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og Ìresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.