(0)

Jerko: Buhlgors ryttere

E-book


Drengen Jerko bliver jaget gennem landet af den onde kong Buhlgors nüdesløse ryttere. De er ude pü at slü ham ihjel, uden han er sikker pü hvorfor. Da han er lige ved at blive fanget, møder han en gammel eneboerske, der beslutter sig for at hjÌlpe ham. Pü sin flugt møder Jerko ogsü en pige. Müske kan hun ogsü hjÌlpe...

"Buhlgors ryttere" er første del af Orla Klausens spÌndende bøger om drengen Jerkos kamp for overlevelse i middelalderens Danmark. Bogen efterfølges af "Pigen med ulven".

Kong Buhlgor er en ond tyran, som terroriserer landet. Jerko, der er af kongeslÌgt, skal samle en hÌr, der kan styrte tyrannen. Han bliver forrüdt og mü ud pü en halsbrÌkkende flugt. Her møder han en gammel eneboer, falder ud over en klippe, bliver fanget af kongens mÌnd og igen befriet, før han endelig kan samle mÌnd til et oprør. En spÌndende historie med masser af action.

Orla Klausen (f. 1946) er en dansk forfatter og tegneserietegner. Han er oprindeligt uddannet lÌrer, men i 1981 debuterede han med et tegneseriealbum i en serie om Jens Langkniv. De fleste af Orla Klausens fortÌllinger tager udgangspunkt i Danmarkshistorien, og en stor del af dem foregür i 1600-tallet. Klausen har desuden illustreret adskillige børnebøger.