(0)

Kapteeni Vaskiparta

E-book


Mikael Merikorppi kuuluu ikivanhaan velhosukuun, jonka tehtÀvÀ on vartioida maailman meriÀ ja taistella niitÀ valtaamaan pyrkiviÀ merirosvoja vastaan. Mikaelin isÀ, suvun pÀÀmies, on juuri kuollut, ja Mikael on jÀÀnyt kolmisin ÀitinsÀ Irinan ja siskonsa Meiramin kanssa. Merirosvot pyrkivÀt kÀyttÀmÀÀn epÀvarman tilanteen hyvÀkseen ja kiihdyttÀvÀt hyökkÀyksiÀ mustapurjeisilla laivoillaan.

Merikorppien esi-isÀt ennustavat kapteeni Bartolomeus Vaskiparran rientÀvÀn apuun, ja nÀin tapahtuukin. Mikael ystÀvystyy punakuontaloisen kapteenin kanssa, mutta Meirami on epÀluuloinen.

JÀnnittÀvien meritaisteluiden jÀlkeen kohdataan Korallimeren linnassa, Toivomuskaivon ympÀrillÀ.

Kapteeni Vaskiparta sai lasten- ja nuortenkirjallisuuden Arvid Lydecken -palkinnon sekÀ Amerin kulttuurisÀÀtiön palkinnon vuonna 1984.

Ritva Toivola (1942–2016) oli suomalainen fantasiakirjallisuuteen erikoistunut lasten- ja nuortenkirjailija, jonka tuotanto kattaa yli 40 teosta. Toivola palkittiin uransa aikana lukuisia kertoja – hĂ€n mm. sai sekĂ€ valtion nuortenkirjallisuuspalkinnon ettĂ€ Arvid Lydecken -palkinnon kahdesti sekĂ€ tunnustuksena koko tuotannostaan Tirlittan-palkinnon.