(1)

Kong Charles d. 3. af Storbritannien - Konge af et hus i splid

audiobook


Da Dronning Elizabeth II dÞde i september 2022 stod det klart, at Prins Charles, der lÊnge havde ventet i kulissen nu skulle blive Storbritanniens nÊste regent og leder at det britiske kongehus. Det er dog et hus i splid, som Charles har arvet fra sin afdÞde mor. Et hus, hvor Prinsesse Dianas spÞgelse hÊnger i luften mellem familiens medlemmer. I dette afsnit af BlÄt blod og bedrag tager vÊrterne Tine Gudrun og Henrik Aagaard favntag pÄ verdens nok mest kendte kongehus, nÄr Jacob Heinel Jensen, royal korrespondent pÄ BT og journalist Sara Husted Meyer gÊster studiet.

VĂŠrter: Tine Gudrun Petersen og Henrik Baastrup Aagaard

GĂŠster: Sara Husted Meyer og Jacob Heinel Jensen

Klipper: Laura ThurĂže

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

BlÄt blod og bedrag

Hvor mange skeletter efterlod Dronning Elizabeth i det royale skab, og er Dronning Margrethe faktisk en skurk?

BlÄt blod & bedrag er kulÞrt kongestof fyldt med krimi, skandaler politik og vanvittige historier fra de royale gemakker.

Sammen med en rÊkke kloge gÊster kommer du i hvert afsnit pÄ rundtur i et af klodens mange monarkier og hÞrer om de skandalÞse kongelige, som intet kongehus kan sige sig fri for, - fra Êgteskabsbrydere, over menneskerettighedsbetvingere, til kongen der angiveligt serverer sin sÊd for udvalgte undersÄtter.

Du kommer til at lÊre monarkierne at kende helt ned i paladsernes rÄdne fundament, og fÄr et nyt syn pÄ en verden, du troede, du kendte.

Tine Gudrun Petersen er forfatter, kulturivĂŠrksĂŠtter, og mor til tre. Tine har tidligere lĂŠst historie, men har vĂŠret selvstĂŠndig siden 2015 og har blandt andet skabt store events og festivaler fra bunden. Tine Gudrun er udkommet med krimiserien om Busk- og LĂžve, og holder desuden foredrag i hele landet.

Henrik Baastrup Aagaard var en del af P6 BEATs oprindelige vÊrtsteam, da kanalen lancerede i 2011. Siden da har musikken vÊret afsÊt for det meste han har lavet, men ogsÄ med smÄ afstikkere undervejs. Han har sÄledes bl.a. stÄet bag programmet, Verdenssituationen, hvor forskellige vidende gÊster gjorde lytterne klogere pÄ national, og kulturel, identitet i lande, som af den eller anden Ärsag dominerede nyhedsstrÞmmen.