(0)

Krapyl

E-book


Den unge Torben arbejder pü byens tekstilfabrik. Det er den største virksomhed i byen og har vÌret et familieforetagende gennem tre generationer. Men her i midten af det tyvende ürhundrede forandrer industrien sig med hastige skridt. Produktionen bliver automatiseret, og de ufaglÌrte arbejdere er ikke lÌngere i høj kurs. Da fabrikkens ejer dør i 1968, og fabrikken kort tid efter brÌnder ned, stür Torben og hans kolleger pludselig uden arbejde. Men hvor gür man hen som ufaglÌrt arbejdsløs? Der er ingen andre steder at gü hen end ned pü arbejdsformidlingen.

"Krapyl" er en socialrealistisk arbejderroman fra 1977, der skildrer de ufaglĂŚrtes skĂŚbner i en tid prĂŚget af opbrud.

Per Larsen (f. 1937) er en dansk forfatter. Han blev født i Horsens og er oprindeligt udlÌrt bygningsmaler. I 1977 debuterede han som forfatter med romanen "Krapyl", som skildrer livet for en rÌkke arbejdere pü en tekstilfabrik i første halvdel af det 20. ürhundrede. Siden har han udgivet en rÌkke bøger, herunder büde romaner, noveller og en enkelt børnebog.