(5)

Krat

audiobook & e-book


Efter en vellykket hjerteoperation begynder toogfirsÄrige Poul Martin at udforske sit liv, som han nu har fÄet mulighed for at beholde lidt lÊngere.

IsÊr indfanges han af venskabet med Eduard - klassekammeraten fra 1920'ernes rige borgerskab - som forekommer ham lige sÄ uigennemskuelig i dag som dengang.

Mere end et halvt Ärhundrede tidligere var de hinandens bedste venner, tilsyneladende forenet i et ungdomsoprÞr mod tidens etablerede vÊrdier, men da Poul Martin stifter familie, og Eduard vender hjem efter flere Ärs ophold i de franske tropekolonier, begynder venskabet at slÄ revner.

Fra sin hospitalsseng rejser Poul Martin ind og ud af fortiden, mens han forsÞger at gennemskue begivenhederne og ogsÄ at opspore Eduard for at gense ham en sidste gang.

"SĂ„ klart og gribende, at man fĂžler, det er to mennesker, han selv har mĂždt ... et fuldkomment greb om fortĂŠllingen."

– P1, Kulturnyt

"Det er en flot og grandios roman."

– Nikolaj M. Lassen, Weekendavisen

"Jungersen er en blĂŠndende god skribent ... FĂ„r lĂŠseren til at klĂŠbe ved bogen, indtil sidste side er vendt."

– Mai Misfeldt, Berlingske Tidende

"Man kan kun vĂŠre imponeret over Christian Jungersens indlevelsesevne og sans for raffineret psykologisk spil og udmarvende relationer mellem mennesker ..."

– Anne Wegener, Information

"Stilistisk veludviklet, elegant opbygget og med en historie, der langsomt stiger i styrke ..."

– Louise Puck, Kristeligt Dagblad

(5 stjerner)

"Et forrygende indblik i en gammel mands grundholdning, livsvilkÄr og psyke."

– Holger Ruppert, B.T.

Christian Jungersen (f. 1962) debuterede i 1999 med Krat, som blev tildelt Debutantprisen og nomineret til Weekendavisens Litteraturpris. I 2004 fulgte Undtagelsen, som blev belĂžnnet med De Gyldne LaurbĂŠr.


Narrator: Torben Sekov
Duration: