(4)

Kronisk sund

audiobook & e-book


LĂŠgens mad giver kronisk syge et nyt og bedre liv.

Hvad har mennesker med for hĂžjt eller for lavt stofskifte, tarmbetĂŠndelse, psoriasis, leddegigt og sklerose til fĂŠlles? For det fĂžrste lider de af kroniske, autoimmune sygdomme, som opstĂ„r, fordi deres immunforsvar gĂ„r til angreb pĂ„ kroppens eget vĂŠv. For det andet fĂ„r de nu nyt hĂ„b om, at de ved at ĂŠndre kostvaner kan give deres sygdom et langt fredeligere forlĂžb – og i nogle tilfĂŠlde holde den nede.

I denne bog afslĂžrer lĂŠgen Pia Norup sin 3-trinsstrategi mod autoimmune sygdomme – og hvorfor fx brĂžd, bĂžnner og tomater kan fĂ„ disse sygdomme til at blusse op. Og sammen med de to madeksperter Henrik Riber og Jesper Mikkelsen har hun sammensat en komplet kostplan til en uge med lĂŠkker mad, der beroliger immunforsvaret og hermed dĂŠmper sygdommene.

Planen kan ogsÄ hjÊlpe de mange mennesker med forstadier til autoimmune sygdomme, fx diffuse ledsmerter og fordÞjelsesbesvÊr.

Bogen bygger pÄ de samme principper, som Pia Norup anvender i TV 2s succes-serie 'Kan man spise sig rask?', der har premiere pÄ sin 2. sÊson i januar 2019. I 1. sÊson i januar skabte Norup sammen med sin medvÊrt Umahro Cadogan imponerende resultater med otte kronisk syge mennesker, der spiste og trÊnede sig til et nyt liv pÄ bare 12 uger.

Udover at vĂŠre lĂŠge i traditionel forstand har Pia Norup, som Ă©n ud af kun 800 i verden, taget uddannelsen som Functional Medicine Practitioner.

– Indenfor den nye gren af lĂŠgeverdenen, som mit hjerte banker for, prĂžver vi at forstĂ„, hvorfor kroppen reagerer, som den gĂžr. NĂ„r vi finder de dybereliggende Ă„rsager til sygdommen, stĂ„r vi ofte med nĂžglen til at vende processen om, sĂ„ vi – i samarbejde med patienten – kan behandle roden til problemet med mad og andre livsstilsvalg og dermed mindske symptomerne, fortĂŠller Pia Norup.


Narrator: Pia Norup
Duration: