(1)

Krypto - Djupfryst

E-book


Larmet har gÄtt i Arktis. Om den topphemliga organisationen Krypto inte lyckas ta havsmonstren till sÀkra vatten Àr risken stor att de upptÀcks. Och Krypto behöver Ofelias hjÀlp. Men det Àr inte bara Ofelia och Björn som reser mot Arktis. Chefen för Saltviks akvarium och World Zoo följer efter dem. De letar efter havsmonster som kan bli nya publikattraktioner. Det blir en dramatisk och iskall expedition! Ofelia hittar inte enbart spÄr av ett nytt havsmonster, utan ocksÄ ledtrÄdar till sitt och förflutna.

Djupfryst Àr den femte boken i Krypto-serien och lÀsaren fÄr veta lite mer om Ofelias bakgrund.

Sagt om Krypto – Froströk:

Hans JĂžrgen Sandnes har ett högt tempo nĂ€r han berĂ€ttar. Dialogen Ă€r riklig och skriven med versaler. Serierutorna Ă€r vĂ€ltecknade i övervĂ€gande blĂ„ och gröna toner i en stil som ligger nĂ€ra den animerade filmen. Sandnes har lika stor tillit till bild som text. Ibland förs handlingen textlöst framĂ„t i en serie rutor för att dĂ€refter Ă„terknyta till dialogen. Det gör serien mer lĂ€ttillgĂ€nglig för lĂ€saren. Äventyret utspelar sig pĂ„ land och under vatten dĂ€r vĂ€nskap och mod Ă€r ett genomgĂ„ende tema.

Christina Wedenmark, BTJ

Sagt om Krypto – KĂ€rftarna i djupet:

KÀftarna i djupet Àr liksom tidigare delar i serien mycket bra. Den Àr vÀltecknad, med klara uttrycksfulla bilder i fina matta fÀrger, och har vÀlskriven dialog och handling. Texten Àr skriven med enbart versaler, vilket underlÀttar lÀsningen för lÀssvaga barn.

Per Berg, BTJ-hÀfte nr 4/23

Sagt om Krypto – Orkanen

Detta Àr en mycket sympatisk tecknad serie som berör Àmnen som vÀnskap, mod och förstÄs fantastiska Àventyr, och bör tilltala mÄnga barn i mellanstadieÄldern, bÄde lÀsvana och lÀsovana. Hans JÞrgen Sandnes stÄr för bÄde text och de vackert fÀrgade illustrationerna bestÄende av mycket gröna och blÄ toner för att förstÀrka kÀnslan av havsmiljö. Bildlayouten med varierande storlek pÄ bildrutor, ibland till och med med en enda bild per uppslag, ger bra flyt i lÀsningen. Rekommenderas, och glÀdjande nog Àr fler album i serien pÄ gÄng.

Stefan Carlsson, BTJ-hÀfte nr 17/22

Sagt om Krypto - Ner i djupet

Det hĂ€r Ă€r ett mycket bra, trivsamt och spĂ€nnande sommarmysterium med alla klassiska ingredienser – spĂ€nnande miljöer pĂ„ land och under vatten, lagom lĂ€skiga (snĂ€lla) monster, snĂ€lla men lite naiva vuxna och kavata barn. Hans JĂžrgen Sandnes bilder Ă€r fint tecknade med rena linjer och detaljer, och fĂ€rgsatta i klara fĂ€rger. Dialogerna Ă€r korta och handlingen lĂ€tt att följa. Ett hĂ€rligt Ă€ventyr som passar mellanĂ„ldern och de lite yngre barnen.

Per Berg, BTJ-hÀfte nr 16/22

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder. Nypons böcker Àr indelade i sex nivÄer. Serien Krypto ligger pÄ nivÄ 3 av 6.