(1)

Ljus

E-book


Det levande ljuset har gĂ„tt frĂ„n en nödvĂ€ndighet i mĂ€nniskors vardag till nĂ„got som istĂ€llet förhöjer den. Förutom skenet det ger kan ljuset i sig ha olika form och fĂ€rg – frĂ„n början var uttrycket ett resultat av materialet som fanns tillgĂ€ngligt och funktionen som efterstrĂ€vades – dagens ljushantverk öppnar upp för kreativt skapande. För Anna Dykhoff Ă€r ljusen snarare en process Ă€n en slutlig form.

Genom att göra dina egna ljus blir alla fÀrger och former tillgÀngliga, och resultatet blir nÄgot mer Àn en inredningsdetalj köpt i butik. PÄ vÀgen fÄr du lÀra kÀnna ett sinnligt material som kan bÀra doft och sprida vÀrme, och som nÀr det slÀcks stelnar i en spontan och oförutsÀgbar form.

I den hÀr boken presenteras vaxet som material, och förutom att du fÄr lÀra dig grunderna, att stöpa, gjuta och jobba med bivax, uppmuntras du till att experimentera och kombinera teknikerna. Vax Àr tacksamt att forma och det finns oÀndliga möjligheter att skapa nÄgot unikt. Av bokens 15-tal projekt Àr vissa enkla och tar mindre Àn 10 minuter att fÀrdigstÀlla och andra lite mer avancerade. Förutom att sjÀlv kunna utforma dina ljus Àr det dessutom vÀrdefullt att fÄ kunskap om materialen och vilken pÄverkan de har, bÄde pÄ din hemmiljö och pÄ klimatet.