(323)

Loppismysteriet

audiobook & e-book


Förtidspensionerade lÀkarsekreteraren Anne-Maj Mortensen bor i den danska smÄstaden NykÞbing SjÀlland. DÀr tillbringar hon en stor del av sin tid tillsammans med dottern Iben, barnbarnet Didi och taxen Mortensen den tredje. Varje fredag volonterar hon pÄ den lokala loppisen, liksom mÄnga andra pensionÀrer i omrÄdet. Men nÀr en av volontÀrerna, en Àldre herre vid namn Helmer, plötsligt avlider börjar saker hÀnda i den lilla staden.

Kort efter begravningen bestĂ€mmer sig Anne-Maj för att bjuda hem Helmers Ă€nka Vips pĂ„ middag, men nĂ€r den gamla damen inte dyker upp anar Anne-Maj orĂ„d. Hon bestĂ€mmer sig för att gĂ„ hem till Vips, och finner henne liggandes pĂ„ soffan i vardagsrummet, död ... Polisen menar att det Ă€r av naturliga orsaker, men Anne-Maj Ă€r inte sĂ„ sĂ€ker pĂ„ det och börjar sjĂ€lv utreda dödsfallen. Och snart visar det sig att hennes magkĂ€nsla hade rĂ€tt – det Ă€r mord hon utreder.

"Loppismysteriet" Àr första delen i den mysiga deckarserien om Anne-Maj Mortensen.

"Loppismysteriet" Àr den första boken i Anna Grues kriminalserie om pensionÀren Anne-Maj Mortensen, som med stort engagemang lÀgger sig i polisens utredningar i fridfulla NykÞbing pÄ SjÀlland.

Anna Grue (f. 1957) Àr en av de mest lÀsta danska deckarförfattarna och har bland annat skrivit böckerna om Dan Sommerdahl, som ocksÄ har blivit TV-serien Morden i Helsingör.

Anna Àlskar sjÀlv mysdeckare, inte för lÄnga, inte för blodiga, inte för sorgliga. Den sortens böcker man hittar i sommarstugor och lÀser framför öppna spisen eller ute i hÀngmattan. En sÄdan bestÀmde hon sig för att skriva, och serien om Fru Mortensen föddes.