(0)

Loven

E-book


Niels Hilding, litterat i disputatsfasen og specialist i tysk romantik, er taget pĂ„ orlov i Sverige og har kĂŠrestesorg. Han svĂŠlger i romantiske fantasier og sin ungdom i Vejle – til pigen Margrethe, der gav ham et kys pĂ„ et studentergilde, og som han derfor fejlagtigt erklĂŠrede for at vĂŠre sin forlovede. Men Margrethe afviser ham. Men sĂ„ mĂžder han den lidt mystiske, modne kvinde, Rut Norrcross, i Sverige, og det bliver bare indledningen pĂ„ en rĂŠkke sĂŠre mĂžder og et langt fald


Harald Kiddes ungdomsromaner Aage og Else (1902-03), De Blinde (1906), Loven (1908), Den Anden (1909) og De Salige (1910)) har alle en tilknytning til barndomsbyen Vejle. Enten udspiller de sig dér i deres fulde udstrÊkning eller over kortere dele af handlingen, og ogsÄ en rÊkke figurer gÄr igen i stÞrre og mindre roller.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Harald Kidde (1878-1918) var en dansk forfatter, der er bedst kendt for romanen "Helten", der er en klassiker i dansk litteratur. Harald Kidde debuterede med "Sindsbilleder" i 1900 og skrev i sin karriere bÄde romaner, noveller og kortprosa.