(2)

Lustrum

audiobook & e-book


Stedet er Rom og tiden er ür 63 f.Kr. Syv mÌnd kÌmper om magten i republikken: Cicero er konsul, CÌsar hans ubarmhjertige unge rival, Pompejus er republikkens mÌgtigste general, Crassus dens rigeste mand, Cato er politisk fanatiker, Catilina psykopaten og Clodius en ambitiøs playboy.

Historierne om disse virkelige historiske figurer – deres alliancer og forræderi, deres grusomheder og forførelser, deres storslåethed og deres forbrydelser – det hele er flettet sammen i denne farverige roman.

FortĂŚlleren er Tiro, som er Ciceros betroede sekretĂŚr, og han kender alle sin herres hemmeligheder, noget der bringer ham i en vanskelig og til tider livsfarlig position.

Beskrivelser af bl.a. fundet af et lemlÌstet barnelig, henrettelser, en skandaløs retssag og den romerske mafias hÌrgen gør Lustrum til et fascinerende studium af magtens anatomi, dens evigt tillokkende karakter og dens enorme rÌdsler.

Robert Harris (f.1957) debuterede med romanen FĂŚdrelandet i 1992 og har siden skrevet en rĂŚkke romaner, bl.a. Pompeji og Imperium og den politiske thriller Skyggen. Harris har bl.a. abejdet for BBC og the Observer som politisk kommentator.


Narrator: Jakob Sveistrup
Duration: