(2)

MaddAddam

E-book


Med "MaddAddam" avslutter Margaret Atwood sin fremtidsvisjon som begynte med "Oryx og Crake" og fortsatte med "Flommens Ă„r". Det er uhyggelig, skremmende, gripende - og fullt av svart humor.

Handlingen foregÄr i en verden der de fleste menneskene er utryddet, der multinasjonale selskaper har tilrevet seg all makt, bioteknologiske nyvinninger har kommet ut av kontroll, og dyrearter har mutert og fÄtt menneskelige egenskaper.

Det har gÄtt flere mÄneder siden den store katastrofen herjet. Kvinnene Toby og Ren hjelper Amanda nÄr hun blir angrepet av de onde og morderiske painballerne og vender deretter tilbake til leiren. Til deres forskrekkelse fÞlger crakerne dem, disse rolige, blÄhudede vesenene som er skapt av den briljante, nÄ avdÞde Crake. I leiren gjÞr de sÄ godt de kan for Ä ivareta sine daglige sysler, skaffe mat og beskytte seg mot de genmanipulerte grisongene og painballerne. Og en dag mÄ de dra ut for Ä ta den avgjÞrende kampen.

Atwoods dystopi gir ikke leseren en fĂžlelse av desperasjon over menneskehetens feilsteg, men heller ĂŠrefrykt over vissheten om menneskets store potensial til Ă„ utvikle seg.