(148)

Manden der ikke var morder

audiobook & e-book


Dette er fĂžrste bog i serien med kriminalpsykolog Sebastian Bergman som hovedperson.

Du vil elske at hade Sebastian Bergman – kriminalpsykologen, der er provokerende, arrogant og lynende intelligent.

16-Ă„rige Roger er forsvundet. Sandsynligvis er han stukket af til Stockholm, mener det lokale politi. Kort efter finder man Roger i en mose lidt nord for byen. Hans hjerte er fjernet fra kroppen.

Sebastian Bergman er psykolog og fĂžrende ekspert inden for profilering af gerningsmĂŠnd. Men ud over at vĂŠre lynende intelligent er han provokerende, arrogant og et mareridt af en kollega.

Bergman har egentlig lagt arbejdet pĂ„ hylden pĂ„ grund af en personlig tragedie, men ved en tilfĂŠldighed bliver han inddraget i efterforskningen af mordet pĂ„ den 16-Ă„rige dreng. Bergman har dog samtidig sin egen, private dagsorden – han Ăžnsker adgang til oplysninger om en person, han ved findes i politiets registre.

Manden der ikke var morder er svensk krimi, nÄr det er bedst. Der er spÊnding, trovÊrdighed og underholdning fra start til slut.

Michael Hjorth (f. 1963) er en af grundlĂŠggerne af Tre vĂ€nner, et svensk produktionsselskab, der laver tv-serier, reklamefilm, teater og spillefilm – senest den succesfulde film Snabba Cash.

Hans Rosenfeldt (f. 1964) er et kendt ansigt og en kendt stemme i Sverige, hvor han har vÊret studievÊrt pÄ en lang rÊkke tv- og radioprogrammer. Han er desuden manuskriptforfatter.

_________________________________________

“Hjorth og Rosenfeldt kan ikke placeres i nogen klassisk, svensk krimitradition. Her er hverken étsende samfundskritik eller femikrimiernes tréttende forkérlighed for hverdagstrivia, men i stedet en gedigen fortélling, hvor intet er sort eller hvidt. De gode er aldrig rigtig gode, og de onde er i hvert fald nuancerede, og romanen har nésten sin egen tidsregning i en godt nok fremadskridende, men aldrig snorlige handling.

‘Manden der ikke var morder ‘ er velskrevet og veloversat med trovérdige personer og précise miljþskildringer.”

“Bogen er af sĂŠdvanlig god svensk kvalitet. Der er masser af psykologisk spĂŠnding, mens forfatterne driver lĂŠseren omkring i ringen. Der er udmĂŠrkede knĂŠk og swing pĂ„ historien, og det lykkes dem at gemme morderen undervejs. Bogen er underholdende, og i enden er der elegante snoninger, som lover godt og lĂŠgger op til en interessant udvikling i de nĂŠste bind.”

– MetroXpress

“Debutkrimien MANDEN DER IKKE VAR MORDER er en yderst velfungerende og underholdende bog.”

– POLITIKEN


Narrator: Bent Otto Hansen
Duration: