(0)

Morgengymnastik af og med Helle Gotved. Den tankestyrede morgengymnastik, hvor du kommer alle led systematisk igennem

audiobook


Nu har du mulighed for at fÄ kroppen roligt og grundigt i gang fra morgenstunden til lyden af den legendariske gymnastikpÊdagog Helle Gotveds stemme. Oprindeligt udgav Helle Gotved morgengymnastikken pÄ kassettebÄnd i 1981, og her fÄs den som digital lydbog, sÄ du har let adgang til den fra computeren eller din mobiltelefon.

Morgengymnastikken tager udgangspunkt i, at du lige er vÄgnet og ligger i din seng, men Þvelserne kan ogsÄ sagtens lave pÄ gulvet efter afspÊnding, eller hvis du i lÞbet af dagen trÊnger til at fÄ justeret spÊndingsniveauet i kroppen.

Hvis du vil vide mere om Þvelserne i morgengymnastikken, sÄ kan du lÊse Helle Gotveds bog "Ha' det bedre fra morgenstunden", der findes som e-bog. Saga har digitaliseret Helle Gotveds bÞger og instruktioner i samarbejde med Gotvedinstituttet.

Helle Gotved (1912-2006) er en legende i dansk gymnastikhistorie, og hendes bevÊgelseslÊre, den sÄkaldte Gotvedgymnastik, har hjulpet mange mennesker til at fÄ det bedre. MÄlet med gymnastikken er ikke at komme fÞrst eller blive perfekt, men at respektere kroppens natur og give den mulighed for at komme til udtryk.

Helle Gotved var en mesterlig formidler af sin bevĂŠgelseslĂŠre. Udover at undervise i gymnastiksalen, skrev hun en lang rĂŠkke bĂžger og artikler, og hun blev isĂŠr berĂžmt for sin morgengymnastik i radioprogrammet "HaÂŽdet bedre", der spillede i nĂŠsten 30 Ă„r.

Helle Gotved voksede op og levede hele sit liv i Gymnastikhuset pÄ Vodroffsvej i KÞbenhavn, som hendes far N.H. Rasmussen fik opfÞrt i 1898 sammen med arkitekten P.V. Jensen Klint. Den smukke bygning er i dag fredet, men ikke desto mindre stadig fuld af liv. Den huser Gotvedinstituttet, der udbyder en toÄrig uddannelse i bevÊgelsespÊdagogik og en rÊkke populÊre gymnastikhold.


Narrator: Helle Gotved
Duration: