(0)

Mæt af dage : En fortælling om livsfylde. Har vi pligt til at leve til den bitre ende?

audiobook & e-book


I december 2023 gav Ebbe Preisler sig selv og sin kone Mariann Preisler en dødelig dosis metadon. Hun døde, han overlevede og blev efterfølgende sigtet for drab. I MÆT AF DAGE fortæller Ebbe Preisler for første gang hele historien om sit og Marianns liv sammen gennem 55 år.

Det er historien om at vokse op som krigsbørn i 1940’erne i sovebyerne Virum og Sorgenfri, om det første møde på en færge mellem Hundested og Grenå, om Thylejren og ungdomsoprøret, om et kærligt og kaotisk familieliv og to rige arbejdsliv, Mariann som kunstner og Ebbe som dokumentarfilmproducent. I 1990’erne får Mariann konstateret Parkinsons, og Ebbe bliver med tiden ansat af Frederiksberg Kommune som hendes personlige hjælper. Men fra 2021 forværres hendes tilstand, og i 2023 får ægteparret trykt en kronik i Politiken med rubrikken ”Vi vil gerne dø”.

Bogen er et generationsportræt og et personligt vidnesbyrd om at være mæt af dage efter et langt og meningsfyldt liv. Og det er en nøgtern og rørende fortælling, der stiller spørgsmålet: ”Har vi pligt til at leve til den bitre ende?”


Narrator: Ebbe Preisler

Duration: