(0)

Musikkens historie indtil Beethoven

E-book


"Om musikkens oprindelse har man – for ikke at tale om poetiske sagn – kun hypoteser, af hvilke i alt fald forelĂžbig ingen kan bevises. Vi ved ikke engang, om denne kunst er opstĂ„et pĂ„ et enkelt eller pĂ„ flere steder af jordkloden, om den er udgĂ„et fra Ă©t folk, eller om den er opstĂ„et hos flere folkeslag i indbyrdes uafhĂŠngighed."

Den danske zoolog, komponist og musikhistoriker Rudolph Sophus Bergh beretter om musikkens historie helt tilbage fra forhistorisk tid og op til Beethovens revolutionerende indflydelse pÄ den mÄde, vi forstÄr musik pÄ.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1926, og nutidens musikhistorikere ser muligvis anderledes pĂ„ en del af bogens emner. Ikke desto mindre giver bogen et spĂŠndende indblik i, hvordan man sĂ„ pĂ„ musikhistorien i 1920’erne.

Rudolph Sophus Bergh (1859-1924) var dansk zoolog og komponist. Han underviste ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og som komponist skrev han bÄde kammermusik, orkestervÊrker og stÞrre korvÊrker. FÞr han for alvor gav sig i kast med den klassiske musik, var han ansat ved KÞbenhavns Universitet, hvor han modtog stor anerkendelse for sit arbejde med mikroskopi og udviklingslÊre inden for zoologien. Han blev medlem af Videnskabernes Selskab i 1898.