(1283)

Nattvakten

audiobook & e-book


Den stora skridskobanan i Göteborg Àr dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. FörÀlskade par och familjer njuter av stÀmningen. Men sÄ gör en liten flicka en fasansfuill upptÀckt: I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet fÄr högsta prioritet hos Göteborgspolisen, dÀr Sandra Haraldsson erbjuds en ny tjÀnst.

Hennes kollega Dennis Wilhelmson Àr tjÀnstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. DÀr trÀffar han Jasmin som han lÀrt kÀnna pÄ kursen. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring. SpÄren leder Dennis mot Amsterdam - han dras in i en hÀrva av otÀcka hÀndelser och inser snart att han befinner sig i livsfara. Nattvakten Àr den vÀrldsberömda mÄlningen av Rembrandt som hÀnger pÄ Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mÀsterverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg?

ANNA IHRÉN, författaren bakom succĂ©serien Morden pĂ„ Smögen, Ă€r uppvuxen i Stockholm och Göteborg. I Nattvakten första boken i Jubileumsserien förenar hon de tvĂ„ stĂ€derna i en ny serie, dĂ€r huvudkaraktĂ€rerna frĂ„n Smögen-böckerna fĂ„r följa med till storstaden. Ett mĂ„ste för alla som blivit uppslukade av Morden pĂ„ Smögen. Nattvakten Ă€r inspirerad av skandinaviska deckarsuccĂ©er som Bron och Brottet.


Narrator: Rachel Mohlin
Duration: