(18)

Ned til hundene

audiobook & e-book


En kvinde stiger af bussen et sted pÄ SjÊlland med sin rullekuffert. Hun har forladt sin mand og leder efter et godt sted at grÊde. Hun bliver samlet op af John og Putte, to venlige fremmede, som indlogerer hende pÄ deres hjÞrnesofa.

John og Putte har pÄdraget sig piskesmÊld og klarer sig med smÄjobs. De passer Puttes onkels hunde, mens han er indlagt pÄ NÊstved. Puttes bror Ibber bor ogsÄ lige i nÊrheden. Og sÄ er der den Êldre dame ved siden af, Elly, som har brug for hjÊlp indimellem.

John og Puttes liv er pÄ én gang trygt og fremmed, og det rummer en historie, som kun langsomt afslÞres for kvinden med rullekufferten.

”Helle Helles prosa er diamantskarpt skĂ„ret til. Den emmer af det henkastede dagligsprog, hun aflytter med sit mesterlige Herman Bang'ske Ăžre, fuldt af underforstĂ„ede betydninger, der langsomt samles i stĂžrre mĂžnstre i lĂžbet af romanen. Det er vĂŠldig godt gjort. Helle Helle har tilfĂžrt dansk realisme en ny dimension, og man kan kun beundre hendes fornemme og sobre stemmefĂžring, der fĂ„r de stille eksistenser til at komme til syne – og til at syne af noget.”

- May Schack, Politiken


Narrator: Helle Helle
Duration: