(76)

O

audiobook & e-book


MikÀ on O?

O on romaani, joka kertoo olympialaisiin valmistautuvasta uimajoukkueesta, taiteellisesti kunnianhimoisia liukumÀkiÀ suunnittelevasta firmasta ja miehestÀ, joka pakenee neuroosejaan lukitsemalla itsensÀ pihavarastoon. O osoittaa meille, kuinka kÀvely Kööpenhaminan halki voi antaa runokokoelman verran kuvia ja vaikutelmia. O seuraa hevoskauppoja tekeviÀ romaneja, jotka aikapoimun takia elÀvÀt kaksi tuntia tulevaisuudessa. O kertoo vaarallisia ihmiskokeita tekevistÀ Johan Sebastian Bach -faneista, jotka eivÀt epÀröi poistaa vastustajia tieltÀÀn

O tutustuttaa meidÀt ujoon poikaan, joka kommunikoi vain post-it-lappujen avulla, ja Espanjassa veneen alla asuvaan narkkariin, joka nÀkee pohjan raosta taivaan jollaisesta me muut voimme vain uneksia. O opastaa kÀdestÀ pitÀen pakkoneurootikoille, kuinka kanaviillokkia valmistetaan. O on kaikesta tÀstÀ huolimatta ennen kaikkea kookas kirja siitÀ, millaista on arki tÀssÀ ajassa ja miten elÀÀ siinÀ.

Miki Liukkonen (1989–2023) kirjoitti viisi romaania, kolme runokokoelmaa ja yhden aikuisille tarkoitetun kuvakirjan. HĂ€nen tuotantonsa nĂ€yttÀÀ ihmiset ja koko maailman kaikessa kauneudessaan, runsaudessaan ja neuroottisuudessaan, hĂ€nen teoksissaan olemassaolon yksityiskohtien paljous sataa lukijan ylle vertausten ja metaforien kukkaistulvana.


Narrator: Lauri Kortelainen
Duration: