(16)

Ole og koglefolket

audiobook & e-book


Ved et tilfÌlde opdager 8-ürige Ole, at grankoglerne, han har samlet i skoven, kan tale og bevÌge sig. De er med andre ord levende og tilhører det sükaldte koglefolk. Koglefolket vil normalt helst ikke i kontakt med mennesker, men de bliver alligevel gode venner med Ole, for Ole hjÌlper dem med mange ting. Han forÌrer dem blandt andet sin legetøjsfÌrge, og den für en helt afgørende betydning, da der opstür skovbrand der, hvor koglefolket bor. Til gengÌld kommer koglefolket Ole til undsÌtning, da han er i fare for at fü skylden for skovbranden.

"Ole og koglefolket" er første bind i Poul Dyrhauges populære børnebogsserie om drengen Ole og hans venskab med skovens eventyrlige væsner – koglefolket, fyrrefolket og lærkefolket. Bøgerne i serien kan både læses i forlængelse af hinanden og hver for sig.

Den danske forfatter Poul Dyrhauge (1916-1988) står bag en lang række herlige børnebøger om forholdet mellem mennesker og andre levende væsner i naturen. Han kendes især for børnebogsserien om drengen Ole og hans venskab med skovens eventyrlige væsner – koglefolket, lærkefolket og lærkefolket.