(292)

Olive, taas

audiobook & e-book


Rakastetun ÀkÀmyksen paluu

Riipaiseva, hienovaraisen koominen romaani Olive Kitteridgesta, jolle vanhuus on kauhistus - ja sittenkin uusi mahdollisuus.

Olive Kitteridge on yhtÀ pisteliÀs ja hankala kuin aina, mutta tÀllÀ kertaa hÀnellÀ on syytÀ ollakin. Rakas aviomies Henry on kuollut, vÀlit ainoaan lapseen ovat tulehtuneet ja uusi avioliitto on pikemminkin pelastusrengas kuin rakkauden kaunein kukka. Ja aika, se vain tikittÀÀ eteenpÀin. 13 tarinan verran Olivea ja hÀnen kotikaupunkinsa asukkaita syvÀluotaava Elizabeth Strout kuvaa elÀmÀn epÀvarmuutta, epÀreiluutta ja sen joskus niin epÀrealistisen lohdullisia kÀÀnteitÀ. IkÀvuodet 70-86 ovat Olivelle tÀynnÀ nöyryytyksiÀ ja nöyrtymisiÀ, mutta ovatko ne sittenkin hÀnen parhaansa?

Elizabeth Strout (s. 1956) on kiitetty ja paljon luettu yhdysvaltalainen kirjailija. Vuonna 2009 hÀn voitti Pulitzer-palkinnon teoksellaan Olive Kitteridge, josta on tehty Emmy-palkittu ja myös Suomessa ihastuttanut tv-minisarja. Pienoisromaani Nimeni on Lucy Barton oli monien muiden Stroutin teosten tavoin arvostelumenestys. Suomessa kirjabloggarit ÀÀnestivÀt sen 2018 parhaaksi kÀÀnnösromaaniksi. Elizabeth Strout on Mainesta lÀhtöisin oleva pikkukaupungin tyttö, joka asuu New Yorkissa.


Narrator: Erja Manto
Duration: