(28)

Om en syster

audiobook & e-book


Julia Bergman springer frÄn neonatalavdelningen till förlossningen flera gÄnger om dagen. Larmet i fickan betyder att ett nyfött barn behöver hennes hjÀlp. Kanske har barnet ingen puls, kanske ingen andning. Kanske ingetdera. Men en dag hÀnder nÄgot, och det blir Julias tur att tappa andan.

Julias storasyster Liv bor med sin man Henrik och deras tvÄ barn i en villa pÄ Ingarö. Julia lever i en trÄng tvÄa med sin fyraÄriga son som bor med henne varannan vecka. Hon kÀmpar med att fÄ ihop vardagen med dagishÀmtning, den tuffa verkligheten pÄ jobbet och samtidigt försöka hantera sin sons pappa som verkar ha som mÄl att förstöra hennes liv. Julia önskar att hon kunde nÄ fram till sin syster med hur hon verkligen mÄr, men det var lÀngesedan de hade en sÄdan nÀra relation. Och bÄda vet varför.

NĂ€r det hĂ€nder som kommer att Ă€ndra deras relation för alltid tvingas Julia brottas med vilken syster hon helst vill vara – sjuksyster eller lillasyster.

Om en syster Àr en laddad relationsroman om hatkÀrlek, ett skavande syskonband och följderna av tystnadsplikt. Vad skulle hÀnda om du satt pÄ den största hemligheten men inte kunde berÀtta den? Inte ens till den person som stÄr dig nÀrmast och har rÀtt att veta sanningen. Eller nÄgon som Ätminstone borde stÄ dig nÀrmast.


Narrator: Charlotta Jonsson
Duration: