(15)

Resan till ljuset. Metro 2033 universum

E-book


SANKT PETERSBURG ÅR 2033.

Jorden Àr ödelagd och de fÄtaliga överlevarna har sökt skydd i metrons djupa tunnlar. Isolerade frÄn resten av vÀrlden hankar mÀnniskorna sig fram och gör sÀllsynta besök ovan jord i jakt pÄ föda, brÀnsle och ammunition. En dag observeras nÄgra gÄtfulla ljussignaler frÄn marinbasen Kronstadt, som ligger pÄ en ö utanför staden. En grupp stalkrar fÄr i uppdrag att utreda orsaken. Finns det fler överlevande, och kanske orörda förrÄd i marinbasens vÀldiga bunkersystem? Eller kan det vara tecknet som Exodussektens prÀster predikar om?

VÀrlden pÄ ytan Àr en okÀnd vildmark och expeditionen gör sig redo att möta de namnlösa faror som kan lura var som helst bland stadens ruiner dÀr knappt en mÀnniska har satt sin fot pÄ över tjugo Är.

METRO 2033 UNIVERSUM. Dmitrij Gluchovskij, författaren bakom succéböckerna »Metro 2033« och »Metro 2034«, har skapat ett forum pÄ nÀtet dÀr han bjuder in andra att skriva om metrovÀrlden Är 2033. I Ryssland har ett tjugotal böcker utkommit i bokform och nu inleder Coltso en utgivning av de ryska lÀsarnas egna favoritböcker i serien.

»Resan till ljuset Àr en underbart mörk roman som har fÀngslat tusentals lÀsare i Ryssland. PÄ sajten metro2033.ru vann boken lÀsaromröstningen om bÀsta 2033-roman. Nu ger vi ut Resan till ljuset som bok. En vÀrdig början pÄ Metro 2033 universum.«

Dmitrij Gluchovskij