(66)

Rikospaikkana Vastaamo: Kuinka luottamus murtui

audiobook


Miten Suomen suurin rikos jÀrkytti yhteiskuntaa

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto oli uhrimÀÀrÀllÀ mitattuna Suomen historian suurin rikos. Kaiken kaikkiaan noin 31 000 psykoterapia-asiakkaan henkilötiedot ja potilaskertomukset varastettiin. Tiedoilla kiristettiin rahaa Vastaamolta ja sen asiakkailta, ja osa tiedoista vuodettiin verkkoon. Rikos aiheutti mittavat taloudelliset vahingot ja horjutti myös ihmisten mielenterveyttÀ, turvallisuudentunnetta ja yhteiskunnallista luottamusta ennenkuulumattoman julmalla tavalla.

Rikospaikkana Vastaamo on uudenlainen yhdistelmÀ perinteistÀ ÀÀnikirjaa ja haastattelumuotoista podcastia. Kirjan ytimessÀ ovat tietokirjailija ja kriisiviestinnÀn asiantuntija Katleena Kortesuon kokemukset syksyltÀ 2020, jolloin hÀn itsekin joutui Vastaamon asiakkaana tietomurron kohteeksi. NÀkökulmia syventÀvÀt muun muassa tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppösen ja Tietovuodot.fi-sivuston luoneen koodari-psykologi Aapo Puskalan haastattelut.

Katleena Kortesuo on palkittu tietokirjailija, joka on tehnyt yli 40 kirjaa viestinnÀstÀ, yhteiskunnasta ja historiasta. HÀnen kirjansa tunnetaan konkreettisista esimerkeistÀ ja nasevasta kielenkÀytöstÀ. Katleena on myös viestinnÀn kouluttaja, tunnettu seminaaripuhuja ja yhteiskunnallinen bloggaaja, jonka missiona on parantaa julkisen viestinnÀn selkeyttÀ ja saavutettavuutta.


Narrator: Katleena Kortesuo
Duration: