(6)

Salonkisiskot

audiobook & e-book


Äiti ja tytĂ€r asustavat metsĂ€n siimeksessĂ€ sukulaisten luona. Mattojen pesua, uimista, hyttysiĂ€ - ja kaiken keskellĂ€ joki. Tyttö muistaa tuon joen aina, silloinkin kun Ă€iti myöhemmin kieltÀÀ sen olemassaolon. Vasta vuosien pÀÀstĂ€ hĂ€n ymmĂ€rtÀÀ, mitĂ€ joki merkitsee ja sen roolin tragediassa, joka vĂ€ritti hĂ€nen lapsuuttaan.

"Joki" on yksi Elisabet Ahon Salonkisiskot-novellikokoelman tarinoista, joihin kuuluvat myös "Sovittu aika", "Ripustettu", "Alma", "Lastenvaunut", "Matka", "KevÀtrokon aika", "Hillevi" ja "SÀhkönsilmÀ". Kertomukset ovat kuvauksia erilaisista naisista, mutta ei perinteisistÀ naisista. KenenkÀÀn tie ei ole mutkaton, mutta alistuminen ei ole vaihtoehto. Novellikokoelma vuodelta 1993 kuvaa naisen asemaa samaistuttavien kohtaloiden ja vÀrikkÀiden sattumusten kautta.

Elisabet Aho (s. 1954) on suomalainen kirjailija, joka on työskennellyt muun muassa koulutussihteerinÀ ja tiedottajana. Aho tunnetaan erityisesti historiallisista romaaneistaan aikuisille ja lastenromaaneistaan, joissa vilisevÀt usein helsinkilÀismiljööt ja aikamatkustukseen liittyvÀt seikkailut. Aho on voittanut SysmÀn kirjakylÀpalkinnon vuonna 2002 sekÀ Suuren Suomalaisen Kirjakerhon tunnustuspalkinnon vuonna 2003. HÀnen tunnetuimpia teoksiaan ovat Sisar (2011) ja Aadan aikaikkuna (2010).


Narrator: Nelli Saarikoski
Duration: