(49)

Serotonin

audiobook


«I Ärevis hadde jeg hatt Ä gjÞre med folk som var rede til Ä gÄ i dÞden for frihandelens skyld.» Florent-Claude Labrouste er en depressiv agronom, hjemsÞkt av sin fortid, i eksistensiell bevegelse mot et bakteppe av et samfunn i krise. Han er lei av jobben og enda mer lei av sin unge, overfladiske japanske samboer, som han bare har forakt til overs for. Etter Ä ha overveid Ä drepe henne, bestemmer han seg heller for Ä gÄ for en frivillig forsvinning. Han vender tilbake til sine rÞtter pÄ bygda i et Frankrike som er Þdelagt av globalisering og EUs liberale fellesskapspolitikk. BÞndene sliter med Ä fÄ endene til Ä mÞtes, og bygdefolket er modne for oppgjÞr. Det eneste som holder ham oppe er stadig hÞyere doser av den antidepressive medisinen Captorix - og ideen om Ä treffe igjen sin tidligere kjÊreste, Camille. Men er det i det hele tatt mulig Ä vÊre lykkelig i et moderne, vestlig samfunn?


Narrator: HĂ„kon Ramstad
Duration:

4.1

49 ratings

Anonymous

3/9/2022

Dette er helt tydelig en forfatter med et enormt kaliber. NÄr jeg leser slike umodne anmeldelser om en sÄpass stor forfatter som Houellebeck er sÄ forstÄr jeg lite. Han gÄr inn i livet til en av de som har falt utenfor den indre kjerne. Han beskriver pÄ en glimrende mÄte hva som skjer nÄr du mister din identitet og hvordan det lager destruksjon i ditt liv. Dette var en ganske stor tankevekker. Noe mÞrkt men likevel en svÊrt god bok med en svÊrt god oversettelse til norsk og en svÊrt god oppleser.

Nora

7/27/2021

Forferdelig dÄrlig av en bitter mann med tydelig utfordringer nÄr det gjelder kvinner som gjerne vil fremstÄ som *provoserendw* patetisk dÄrlig.