(2)

Skogstokig

audiobook & e-book


En nydumpad och arbetslös kille i 25-ÄrsÄldern tröstar sig sjÀlv genom att köpa en vespa. Men sÀljaren har Àven ett annat fordon och en mycket speciell resa i Ätanke för den unge mannen.

Via Facebook fÄr Axel reda pÄ att han har blivit farfar. Mitt i uppstÄndelsen rullas en bister verklighet upp som kommer att förÀndra hans liv. Och mÄnga andras.

Efter en infekterad vÄrdnadstvist paddlar en livstrött historielÀrare kanot i den argentinska vildmarken. FÀrden i forsarna tar en ovÀntad vÀndning och snart bestÀmmer han sig för hur han ska möta döden.

I elva berÀttelser skildras mÀnniskans strÀvan att behÄlla makten över sig sjÀlv i en krÀvande omvÀrld. DÄ och dÄ skymtar Àven offerskapet till. En roll vi ibland omedvetet vÀljer för att slippa det ansvar vi alla behöver ta över vÄra liv.

Sedan 2003 har Joakim Muschött Àgnat sitt liv Ät att utveckla andra mÀnniskor. Han har blivit utsedd till en av Sveriges bÀsta coacher och Àven varit engagerad i Mansjouren. Med tidigare verk som Dikter som gÄr att lÀsa, Mera mod bejaka din rÀdsla och vÄga mer, romanerna Turisterna och Femklövern samt flera artiklar om mod, uppvisar Muschött mÄnga kvalitéer. Nu debuterar han som novellförfattare med Skogstokig.