(22)

Spor i sneen

audiobook & e-book


Spor i sneen genopliver den sande historie om krigsopgøret i Nordøstgrønland i 1943. Komplet med barsk kulde, slÌdejagter, mod og moralske spørgsmül.

Et intenst og krigsafgørende slag udspillede sig pü Grønland under 2. Verdenskrig. Det er sidenhen güet nÌsten i glemmebogen, men det rüder romanen Spor i sneen nu bod pü. Med afsÌt i historiske kilder rekonstruerer Tonny Vorm dette centrale kapitel i krigens historie, og resultatet er et episk drama büret af mÌnd, der presses til det yderste.

Historien tager sit udspring, da den danske slÌdefører Marius Jensen pü en rutinepatrulje i 1943 opdager noget alarmerende: Nazisterne er kommet til Nordøstgrønland, der ellers er under amerikansk beskyttelse.

Dette kolde, mennesketomme og ufremkommelige hjørne af verden er pü grund af dets vejrstationer strategisk vigtigt for büde de allierede og tyskerne, fordi begge parter har brug for meldinger om vejret til bombefly, konvojer og ubüde.

Derfor sÌtter Marius straks kursen mod danskernes hovedkvarter for at indberette sin opdagelse. Da tyskerne erfarer, at de er opdaget, beslutter de at nedkÌmpe danskerne hurtigt. Herefter følger er et hektisk opgør med skuddueller, interne intriger og slÌdejagter over isen. Den tyske overmagt er markant. Men i polarkulden skal der andet end militÌr snilde til for at overleve. Og alliancerne er ikke sü gennemskuelige som andre steder.


Narrator: Dan Schlosser
Duration: