(0)

Stjerner, galakser og stjerneskud

audiobook


Hvad er en stjerne, en galakse og et stjerneskud egentlig? Og hvorfor er det nu, at det ligner mÄnen har forskellige stÞrrelser? Det kan du hÞre mere om i dette afsnit, hvor vi ogsÄ taler om, at vi alle er lavet er stjernestÞv og hvad det gÄr ud pÄ.

Undrer du dig over, hvad Universet bestĂ„r af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere pĂ„ i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortĂŠller om universet.

Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved KĂžbenhavns Universitet

VĂŠrt og tilrettelĂŠgger: Rikke Mia Skovdal

RedaktĂžr: Mette Hovmand- Stilling.

Lyddesign: Anna Svensmark MĂžller

Cover: Ditte Breineberg

Efter ide af: Mette Hovmand-Stilling

Produceret af Talk Town, Story House Egmont

Anja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forstÄelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem Ärene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europÊiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med hÄndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres prÊg pÄ to ellers udprÊget mandsdominerede felter.

Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelÊgger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og stÄr blandt andet ogsÄ bag podcastene De fÊrÞske fabler og Satankulten.