(0)

Tästä Ihmemaahan

audiobook & e-book


Putoa kauniiseen ja kamalaan Ihmemaahan!

Suosikkikirjailijoiden toimittama novelliantologia tuo Lewis Carrollin klassikkoteoksen tutuksi tämän päivän nuorille täysin uusista kulmista.

Liisan seikkailut Ihmemaassa on hurmannut lukijoita vuosikymmenestä toiseen. Siri Kolu ja Salla Simukka antoivat yhdeksälle kirjailijalle tehtäväksi kuvitella klassikkoteoksen maailmaa uusilla ja yllättävillä tavoilla.

Nuorille suunnatussa novellikokoelmassa sijansa saavat niin kanin riemastuttavat pikaviestit kuin Herttakuningattaren määräämät mestauksetkin. Erilaiset tekstilajit kuorivat Ihmemaasta esiin kiehtovia ja kummallisia kerroksia. Millaisia ovat Aliisan muodonmuutokset kauhugenren näkökulmasta? Kuka Hatuntekijä oikeastaan on? Voisiko Ihmemaa olla utopia?

Teksteissä Ihmemaa on fantasiaa ja todellisuutta, ajattomuutta ja tätä päivää.

"Rokki soi, niinku Alice, but make it Cooperi!"

Siri Kolu ja Salla Simukka ovat kirjoittaneet teoksia niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Yhdessä he ovat toimittaneet nuorille suunnatun kokoelman Satalatva – Kalevala uusin silmin (Tammi 2021). Siri Kolulta ilmestyy syksyllä 2024 YA-romaani Hohtavat. Salla Simukan uusin teos on keväällä 2024 ilmestynyt lastenromaani Poika ullakolla, poika kellarissa.

Teoksen monipuolisen kirjoittajakaartin muodostavat toimittajien lisäksi kirjailijat Siiri Enoranta, Akseli Heikkilä, Tommi Kinnunen, Anniina Mikama, Juuli Niemi, Jani Nieminen, Marisha Rasi-Koskinen, Hannele Mikaela Taivassalo ja Dess Terentjeva.