(0)

Toldere og syndere

E-book


"Toldere og syndere" er tredje bind i Henrik Pontoppidans mestervÌrk "De dødes rige", og her møder vi igen den unge socialistiske prÌst Mads Vestrup, der i forrige bind faldt i unüde hos kirken og mütte forlade sit embede. Han begiver sig nu ud pü en vandring omkring i landet for at prÌdike primitiv gudsfrygt for sine tilhørere. Da han langt om lÌnge nür til hovedstaden, falder han i kløerne pü den gamle radikale politiker Enslev, der vil bruge Vestrups oprørskhed til at opildne masserne mod regeringen. Engslev har til gengÌld ikke kunnet forudse Vestrups enorme talent for at skabe forargelse og sensationer uden egentlig at ville det...

I "De dødes rige" følger vi et vÌld af personer fra alle samfundslag, mens Henrik Pontoppidan pü mesterlig vis tegner os et billede af det danske samfund op til og under 1. verdenskrig. Bogen kredser büde om kÌrlighed, politik og samfundsünden, alt sammen set gennem realismens ubarmhjertige forstørrelsesglas.

Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang rÌkke stÌrkt samfundskritiske romaner, der giver et usÌdvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses ogsü i dag for at vÌre en af de største danske forfattere nogensinde.