(0)

Tonttu

audiobook & e-book


Kun katsoo ikkunasta, oppii kaikenlaista.

LÀmminhenkinen tarina EelistÀ ja salaperÀisestÀ punaisesta myssystÀ

Eelin talvi alkaa lupaavasti, kun lunta tupruttaa ja kelkkakeli hipoo tĂ€ydellisyyttĂ€. Mutta kuinka voi pitÀÀ hauskaa, kun joku on alati kimpussa ja kiusaa? Eelin suureksi harmiksi myös VĂ€inö viihtyy mĂ€essĂ€, eikĂ€ Eelin auta muu kuin keksiĂ€ muuta tekemistĂ€. Äidille asiasta ei voi puhua, sillĂ€ Ă€iti toipuu leikkauksesta, eikĂ€ hĂ€ntĂ€ saa huolestuttaa. KotitöitĂ€kin on ihan liikaa, ja kaiken kukkuraksi Eelin isosisko, Helmi, kĂ€yttĂ€ytyy kuin mikĂ€kin kiukkupussi.

Eelin elĂ€mĂ€ muuttuu, kun hĂ€n löytÀÀ lumen seasta punaisen myssyn, joka ei olekaan mikĂ€ tahansa punainen myssy


Mestarillisen tarinankertojan Sanna Iston lukijat ja palkintoraadit hurmanneissa romaaneissa arjen pintaa viistÀÀ aina toinen taso. HÀn on saanut kahdesti Arvid Lydecken -palkinnon lastenromaaneistaan Tinka ja Taika (2011) ja Maan alaiset (2016). Maan alaiset ja nuortenromaani NÀkymÀttömÀt (2023) olivat myös Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaina. NÀkymÀttömÀt oli myös Topelius-palkintoehdokas.

Silja-Maria Wihersaari on lastenkirjakuvittaja ja kuosisuunnittelija. Wihersaaren kuvituksissa on lumoava ja sadunomainen tunnelma.