(0)

Torben og Jytte

E-book


I første del af Henrik Pontoppidans mestervÌrk "De dødes rige" møder vi godsejeren Torben Dihmer, da han ligger dødssyg pü sit gods, Fausingholm, med en prÌst og en lÌge omkring sig. LÌgen prÌsterer at redde Torbens liv, men om prÌsten kan redde hans sjÌl, stür mere uklart hen. Døden har muligvis sluppet legemet, men Torbens sind er endnu fanget i dødsstemningen. I en lille by ved Rivieraen møder han Jytte Abildgaard, og dette møde bringer ham tilbage til livet, men bliver ogsü starten pü en hürd kamp for lykken og kÌrligheden.

I "De dødes rige" følger vi et vÌld af personer fra alle samfundslag, mens Henrik Pontoppidan pü mesterlig vis tegner os et billede af det danske samfund op til og under 1. verdenskrig. Bogen kredser büde om kÌrlighed, politik og samfundsünden, alt sammen set gennem realismens ubarmhjertige forstørrelsesglas.

Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang rÌkke stÌrkt samfundskritiske romaner, der giver et usÌdvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses ogsü i dag for at vÌre en af de største danske forfattere nogensinde.