(36)

Trasig

audiobook & e-book


Böckerna om Max – kĂ€rlek, nĂ€rhet och sex

Max gÄr pÄ gymnasiet. Han Àr kÀr i Elin, men har sex med Ida, som lite Àldre Àn han. Egentligen vill han göra slut pÄ förhÄllandet med Ida och bara satsa pÄ Elin. NÀr han trÀffar Ida för att göra slut, hamnar de ÀndÄ i sÀngen. Och en tid dÀrefter förstÄr Max att sÄ lÀtt var det inte ...

Författaren MÄrten Melin Àr briljant nÀr det gÀller att skildra ung kÀrlek. I serien om Max skriver han om nÀrhet och sex ur ungdomars perspektiv. Det Àr sju böcker som kronologiskt följer Max frÄn den allra första förÀlskelsen. Trasig Àr bok fyra i serien.

MÄrten Melin bor i Lund, Àr utbildad bibliotekarie och har gÄtt Skrivarlinjen och Skrivpedagogutbildningen pÄ Skurups folkhögskola. Han debuterade som författare 2003 och har sedan dess gett ut nÀstan 100 böcker för barn och unga. MÄrten besöker varje Är skolor över hela landet och berÀttar om att skriva och om att lÀsa.

BibliotekstjĂ€nst sa sĂ„ hĂ€r om boken Det har hĂ€nt en sak i samma serie: ”Med boken berĂ€ttar författaren MĂ„rten Melin om kĂ€rlek, erotik och vĂ€nskap pĂ„ ett vĂ€ldigt berörande sĂ€tt. En bra bok att sĂ€tta i hĂ€nderna pĂ„ kĂ€rlekssugna (vilket inkluderar i princip alla) tonĂ„ringar.” (Anna Hjerpe, BTJ-hĂ€fte 5/2019)

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.