(697)

Trohetseden

audiobook & e-book


RIKETS BESKYDDARE

En uppmĂ€rksammad rififikupp mot Nationalmuseum slutar med att journalisten Axel Sköld plötsligt har en stulen Rembrandt-tavla i sin Ă€go. Tillsammans med historieprofessorn Vilhelm Skrak försöker han blottlĂ€gga de ledtrĂ„dar som tavlan döljer. Samtidigt utreder polisen ett bombdĂ„d i centrala Stockholm. Är det ett terrordĂ„d eller finns det en annan agenda?

NÀr samhÀllet skakas stÄr den nytilltrÀdda, kompromisslösa statsministern Lova Magnusson i centrum. Men pÄ vems sida Àr hon egentligen? Och vad ligger bakom den vÄrdnadstvist som Stina Forss, Axels kollega och vÀn, dras in i?

TROHETSEDEN Ă€r den rafflande andra delen i trilogin om De Aderton. Journalisten Axel Sköld stĂ€lls öga mot öga med ett hemligt sĂ€llskap – som inte skyr nĂ„gra medel för att bevara sin makt.

ANTON BERG Àr författare, radioproducent och dokumentÀrjournalist, kÀnd och prisbelönad för sina reportage i bland annat P3 DokumentÀr. Han Àr en av skaparna bakom podcasten SpÄr, som fick stor betydelse i samband med att Kaj Linna friades efter 13 Är i fÀngelse. VÄren 2021 slÀpptes HBO:s dokumentÀrserie Knutby: I blind tro, med Anton Berg och Martin Johnson. Trohetseden Àr uppföljaren till Anton Bergs debutroman De Aderton (2018), som har sÄlts till ett flertal lÀnder.


Narrator: Anton Berg
Duration: