(0)

Tunteiden psykologia

E-book


Tunteet kaiken ytimessÀ.

Tunteet ovat kaiken inhimillisen toiminnan ytimessÀ. Erilaiset sosiaaliset tilanteet ja tapahtumat saavat meissÀ aikaan reaktioita, joita kutsumme tunteiksi. NÀmÀ voimakkaat kokemukset ohjaavat toimintaamme sosiaalisissa tilanteissa, muokkaavat kehomme vireystilaa sekÀ vaikuttavat siihen, miten havaitsemme ja tulkitsemme ympÀristön tapahtumia.

MitÀ hyötyÀ tÀllaisista automaattisesti viriÀvistÀ tunteista on meidÀn toiminnallemme? Miksi tunteilla on niin suuri vaikutus meihin, ettÀ emme usein mahda mitÀÀn omille tunnereaktioillemme vaan saatamme joskus purskahtaa tÀysin hillitsemÀttömÀÀn itkuun, nauruun tai raivoon? EntÀpÀ miten ihmiset viestivÀt erilaisia tunteitaan ja onko tunteiden ja niiden viestimisen sÀÀteleminen ja rajoittaminen itse asiassa haitallista vai hyödyllistÀ? Miten tunne-elÀmÀ puolestaan vaikuttaa terveyteemme? EntÀ miten omia tunteiden kÀsittelemiseen ja hallintaan ja ilmaisemiseen liittyviÀ taitoja voi kehittÀÀ? TÀmÀ tunteiden psykologiaa kÀsittelevÀ kirja vastaa nÀihin sekÀ moniin muihin tunteisiin liittyviin kysymyksiin. Tunteiden tutkimuksen suomalaisen asiantuntijan kirjoittama kirja on helppotajuinen, kiinnostava ja soveltava johdatus tunteisiin ja niiden merkitykseen arkielÀmÀssÀ.

Lauri Nummenmaa (FT) on maamme johtavia aivotutkijoita. HÀn toimii lÀÀketieteellisen kuvantamisen ja mallintamisen professorina valtakunnallisessa PET-keskuksessa, jossa Nummenmaan ryhmÀ tutkii ja mallintaa tunteita ja aivojen toimintaa molekyylitasolta alkaen.