(8)

Uniterveyskirja: Nuku hyvin, voi hyvin

E-book


EnsimmÀinen suomalainen, kaiken kattava tietokirja unesta, kaikille terveydestÀÀn kiinnostuneille.

Uni on ihmisen aivotoiminnan tila, jossa tietoinen yhteys olemassaoloon on poikki. Unen aikana elimistö elpyy ja lepÀÀ, vain aivot työskentelevÀt. Aivot kÀsittelevÀt pÀivÀn tapahtumia ja lataavat omia energiavarastojaan.

Kukaan meistÀ ei jaksa ilman unta, ja huono uni muodostaa vakavan ongelman koko terveydelle. Nukahtamisvaikeus, yöllinen toistuva herÀily ja liian varhainen aamuherÀÀminen ovat kaikki unettomuuden muotoja. Unen hÀiriöitÀ ovat muiden muassa parasomniat eli yölliset kauhukohtaukset, painajaiset ja unissakÀvely. Unta hÀiritsevÀt myös bruksismi eli hampaiden narskuttelu, uniapnea, jonka oirekuvana ovat kuorsaus ja suuhengitys, sekÀ levottomat jalat -oireyhtymÀ. NÀistÀ ei kuitenkaan tarvitse kÀrsiÀ, apua on olemassa!

Uniterveyskirja perustuu tieteen uusimpiin tutkimustuloksiin ja siinÀ kÀsitellÀÀn unen tarpeen vaihtelua, uni-valverytmin rikkoutumista, unihÀiriöiden syntyÀ ja hoitoa sekÀ keinoja unettomuuden vÀlttÀmiseksi. Kirjassa annetaan paljon neuvoja ja ohjeita, joihin jokainen voi turvautua oma-aloitteisesti korjatakseen unettomuuttaan tai parantaakseen unensa laatua. Uni on avain terveyteen ja hyvÀÀn elÀmÀÀn.

Professori Markku Partinen on neurologi ja hÀnellÀ on unilÀÀketieteen erityispÀtevyys. Partinen on suomalaisen unilÀÀketieteen edellÀkÀvijÀ ja kansainvÀlisesti arvostettu asiantuntija. HÀn on tutkinut ja hoitanut unihÀiriöpotilaita yli 35 vuoden ajan ja on uniapnean, kuorsaustutkimuksen sekÀ narkolepsiatutkimuksen uranuurtaja ja kehittÀjÀ. Partinen toimii Helsingin uniklinikan tutkimusjohtajana.

Helsingin uniklinikan toiminnanjohtaja Anne Huutoniemi on perehtynyt unettomuuden ja vÀsymyksen lÀÀkkeettömiin hoitomenetelmiin. HÀn on unihoitaja ja sairaanhoitaja, jolla on psykoterapeuttiset erityisvalmiudet. Huutoniemi toimii kliinisissÀ ja tieteellisissÀ tutkimuksissa hoitajana ja koordinaattorina.