(0)

Vampire yeah

E-book


«Sometimes it's time to be a vampire,» skriver Anders Brenno i sin fÞrste lyrikksamling. Og i "Vampire Yeah" er den tiden definitivt her.

Vi fÞlger dikterjeget over grensen mellom dag og natt, levende og dau, gjennom kirkegÄrder og med blikket mot himmelen. I ensom lengsel nÄr ikke baby er der.

Brennos debut er en samling enkle og morsomme dikt med trÞkk. Den er vakker, den har tÊl og grÄt, den er kitsch og alvor, utfordrende og selvstendig. Og dikteren tar seg frekke friheter med populÊrkulturelle samtalepartnere som B-filmer, skrekk, goth og zombier. Han forholder seg aktivt til klisjeer, samtidig er det et fÞlelsesmessig trÞkk i tekstene.

Stemmen som synger i Brennos tekster har noe umiddelbart ved seg, den kommer fra noen og noe. "Vampire Yeah" fÞles ekte, sprÄket skal ikke bevise noe, bildene lever uten at referansene suger blodet ut av dem. Og sprÄket gÄr sin skeive gang, med en frisk blanding av hÞyt og lavt, pÄ engelsk og norsk. "I Anders Brennos fÞrste diktsamling settes cheesy klisjeer sammen pÄ nye mÄter. De blir til vellykkete metaforer, og gir en annerledes inngang til velkjente temaer. (...) konseptet fungerer overraskende godt."

Mari Mjaaland, Universitas