(0)

Varme spor

audiobook & e-book


"Vi nĂ„ede Ejderen, og vandringen var forbi. Det var, som om vi havde lĂŠst en god bog til ende og dĂ„rligt kunne slippe den. Et resumĂ© mĂ„tte til. Nogle til advarsel, andre – og forhĂ„bentlig de fleste til glĂŠde og efterprĂžvelse. HĂŠrvejen er nok den vanskeligste og mest krĂŠvende vej at udrede for en nutidsturist. Den kan sĂ„ let skuffe, og det mĂ„ vĂŠre rigtigt fĂžrst og fremmest at klarlĂŠgge vejens bonitet."

Niels Fenger tager os med pÄ en rÊkke ÞjenÄbnende vandreture i Danmark, Sverige, Normandiet og GrÞnland. Den gamle hÊrvej, der strÊkker sig ned gennem Jylland, SkÄnelandets vidunderlige natur og GrÞnlands uendelige vidder er et par af de steder, vi fÄr fortalt om.

Niels Fenger (1916-1992) var en dansk pelsdyrsavler og forfatter, der skrev en lang rÊkke spÊndende bÞger. Mange af bÞgerne beretter om livet med jagt, fiskeri og sejlads, sÄdan som han selv kendte det, og om GrÞnland, som han var stÊrkt knyttet til. Niels Fengers bÞger opnÄede stor popularitet hos den danske befolkning, og han modtog blandt andet to legater til sit arbejde fra Statens Kunstfond.