(1)

Vem var den skyldige?

E-book


Johan i Kvarnstuga Àr efter skogsbygdens förhÄllanden en storbonde med sina tolv kor. Han Àr pÄstridig, hÀftig och ligger i stÀndig fejd med alla och envar, som han kommer i beröring med. DÀrför gÄr ingen av hans grannar fri frÄn misstankar, nÀr han en dag hittas mördad under en Àlgjakt. Flera av dem ha bevisligen hotat Johan till livet, en har trakasserats för att ha uppvaktat Johans dotter, en annan har bedragits pÄ sin fina gÄrd, en tredje har falskeligen beskyllts för stöld.

Vem Àr den skyldige bland halvdussinet misstÀnkta? Det Àr den frÄga som alla stÀller sig, och spÀnningen stiger i kapp med spaningarnas fortskridande.

Sigge Stark var Sveriges mest lĂ€sta författare. Med en rekordproduktion pĂ„ över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska lĂ€sare i alla Ă„ldrar. Hennes böcker kĂ€nnetecknas av kĂ€rlek, förvecklingar och dramatik, men Ă€r ocksĂ„ skildringar av mĂ€nniskors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurĂ€lskaren Signe Björnberg (1896–1964).