(0)

Vesterlandets undergang - omrids af en verdenshistoriens morfologi

E-book


Da den tyske kulturfilosof Oswald Spengler i 1918 pĂ„begyndte udsendelsen af sit kĂŠmpevĂŠrk "Der Untergang des Abendlandes" vakte det ikke alene uhyre opsigt pĂ„ grund af sin titel, men ogsĂ„ pĂ„ grund af de kategoriske og ubetinget frygtlĂžse visionĂŠre sandheder, forfatteren gjorde sig til talsmand for. Udsendelsen fremkaldte en verdensomspĂŠndende diskussion – for og imod. VĂŠrket skildrer en rĂŠkke kulturperioder, der efterhĂ„nden er gĂ„et under og fremhĂŠver deres fĂŠlles skĂŠbne.

Oswald Spengler sÄ sin samtidige kultur som stÄende over for sin undergang og bebudede dens aflÞsning af en fra Þst kommende kultur, hvilket udlÞste et ramaskrig i den vestlige verden. "Vesterlandets undergang" fremstÄr stadig i dag som et hovedvÊrk inden for den moderne kulturlitteratur og den historiske filosofi.

Oswald Arnold Gottfried Spengler (1880-1936) var en tysk historiker og historiefilosof, som er bedst kendt for sit vÊrk "Vesterlandets undergang" fra 1918. Oswald Spenglers teorier har haft stor indflydelse pÄ hele verdens kulturhistorie og pÄ den vestlige verdens selvforstÄelse.