(118)

Vierastila

audiobook & e-book


MissÀ olet, kun olet poissa tolaltasi?

Ren Dawn on keksijĂ€ joka on kadottanut kykynsĂ€ keksiĂ€ asioita. ErinĂ€iset sekasotkut ajavat hĂ€net CancĂșniin, hormonihoitoihin, deliriumiin ja itsensĂ€ viereen, katsomaan elĂ€mÀÀnsĂ€ kuin ulkopuolelta kĂ€sin. Ja sitten on vielĂ€ Louis Dufuette...

Vierastila on romaani ajattelusta, elÀmÀnpettymyksestÀ ylimpÀnÀ tavoitteena, maailmanhistoriasta leposykkeen kehityksenÀ, ja vÀhÀn kaikesta. Se on filosofinen ja humoristinen romaani, joka hylkii sekÀ huumoria ettÀ filosofiaa. Turvavyöt ovat tarpeen, mutta eivÀt kuulu romaanin varustukseen.

Iloittelevan kerronnan takana vÀijyy jotakin vakavaa, sydÀmeenkÀypÀÀ ja vilpitöntÀkin.

"Ja ihmiset fantasioivat, koska maailma itsessÀÀn ei ole kiihottava, se ei sellaisenaan tarjoa oikein mitÀÀn. Ihmiset alkoivat kauan sitten vain keksiÀ juttuja, ja siitÀ lÀhtien kaikki on mennyt kutakuinkin pÀin persettÀ."

Miki Liukkonen (1989–2023) kirjoitti viisi romaania, kolme runokokoelmaa ja yhden aikuisille tarkoitetun kuvakirjan. HĂ€nen tuotantonsa nĂ€yttÀÀ ihmiset ja koko maailman kaikessa kauneudessaan, runsaudessaan ja neuroottisuudessaan, hĂ€nen teoksissaan olemassaolon yksityiskohtien paljous sataa lukijan ylle vertausten ja metaforien kukkaistulvana.


Narrator: Elias Salonen
Duration: